Skip to main content
 
Image
Foto Mercedes Mehling

Berätta om ditt liv som ung hbtqi-person

Vi på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) har fått i uppdrag av regeringen att ta reda på mer om hur det är att vara ung hbtqi-person i Sverige idag. Vi ska göra en rapport som ska innehålla information om unga hbtqi-personers liv och vi ska också komma med förslag om vad som kan göras för att det ska kunna bli bättre. Rapporten ska handla om många olika områden, som till exempel:

  • Hälsa
  • Utbildning
  • Arbete
  • Fritid
  • Vänner och familj

Ett område vi ska titta särskilt på är utsatthet för så kallad omvändelseterapi. Vi tolkar detta brett och vill veta mer om all form av utsatthet för olika metoder som används för att försöka ändra på en persons sexuella läggning eller könsidentitet. Till exempel: förbön, tvångsäktenskap, uppfostringsresor, möten med någon som ska “bota” en ung hbtq-person. 

En viktig del av vårt uppdrag är att samla unga hbtq-personers egna erfarenheter. Vi söker därför unga i åldern 13-25 år som vill delta i en intervjustudie som genomförs våren 2021. 

Vi söker särskilt dig som har erfarenhet av migration, har erfarenhet av att utsättas för rasism, har funktionsnedsättning eller har erfarenhet av att utsättas för omvändelseterapi eller andra erfarenheter av att växa upp i ett religiöst sammanhang. Om du har erfarenhet av att bo på landsbygden vill vi jättegärna också höra från dig!

Vill du inte delta i en intervju, men ändå vill dela med dig av dina erfarenheter kan du göra det anonymt via en länk längre ner på sidan. Rapporten kommer att publiceras juni 2022.